Медицина, освіта та ремонти доріг і вулиць – такі проблеми турбують не лише лучан, але й мешканців Ковеля. Депутати Ковельської міської ради прозвітували перед громадою про свою діяльність. Зокрема провели чималу роботу в різних сферах життя міста, а саме: медицини, освіти, ремонту вулиць, а також прибудинкових територій. Багато років підприємці Ковеля боряться за свої права з міською радою, щодо зниження орендної плати і лише в цьому році вдалося досягти домовленостей із облспоживспілкою.

Читайте також: Скандал через щеплення: у Ковелі дітей з протипоказаннями до вакцинації не пускають до школи

"Шматком роботи це є захист підприємців. Я сам підприємець, голова спілки підприємців, тому для мене дуже важливо функціонування Ковельських ринків, ті ситуації виникають на Ковельських ринках, тобто той фактично корупційна така схема вибудована на ринках коли мільйони гривень з землі власності громади потрапляють у кармани певних людей, які не звертають уваги на ті тисячі громадян , які там працюють", – каже Ігор Пініс, депутат Ковельради.

Ковельчани бідкаються, що міська влада та правоохоронні органи, не вчиняють жодних дій, щодо стихійної торгівлі на проїжджій частині біля ринку та не створюють відповідних умов для підприємців, адже самотужки це зробити їм не під силу.

Читайте також: Курсування потяга сполученням "Здолбунів – Хелм" припиняється

"За свої кошти я не можу бабушкам поставити столи – це має виділити міська рада. Міська рада має дати дозвіл їх там поставити. Я теж цього зробити не можу. Вони нас не чують. Напевно треба, щоб громада під'єднувалася", – обурюється Людмила Васковець, підприємець.

Також розглянули питання, щодо благоустрою дворів та прибудинкових територій міста.

"Я подала запит на сесію міської ради, щоби зробити інвентаризацію наших вулиць. За Шевченка 9 я б'юся три роки, я вам кажу правду. Коли я подала таку пропозицію і запит був проголосований і був підтриманий депутатами, ви знаєте, що Олег Кіндер зробив? Мені у віска покрутив", – зазначає Галина Стасюк, депутат Ковельради.

Окрім цього пригадали депутати проблему місцевої школи, коли під час ремонтних робіт використали пісок із кар’єру, в якому були розстріляні євреї під час війни.

"Повірте ота ямка в дворі мені менше болить, мене більше болить оті кості з піском, що по Ковелю розвозилися школа штукатурилася, два п*ятиповерхових будинки і в той якщик з такими ребрами людськими і поліція засняла і прокурори нрлоь емоцій, а ще мені якась людина сказала що то ми виноваті", – каже Володимир Косьцьов'ят, депутат Ковельради .

"По цьому питанню є звернення фракції УКРОП до обласної ради. В обласній раді створено тимчасову комісію по цьому питанню, передано в міліцію і все інше, все що ми могли зробити і навіть більше. Ми ініціювали створення меморіального парку на тому місці. Міський голова сказав – це не мої люди", – додає Ігор Пініс.

Попри байдужість міської влади до інтересів громади, в міській раді залишається ті, хто не зупинятиметься на досягнутому, адже люди сподіваються, що все ж таки їх почують.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook