Обвинувачений у тероризмі Максим Кривош, який захопив автобус із заручниками в Луцьку, міг мати послідовників в інших регіонах України. Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає УНІАН.

Читайте також: "Побудували офіси і називають їх церквами": луцький терорист розповів про плани захоплення місцевого собору

"Він мені здається осудним. Він цілком усвідомлює характер своїх дій. У нього є своє пояснення, навіщо він це робив. Можливо, є якась гіперболізація особистості – маніакальний синдром, коли ти хочеш стати відомим... А так він цілком усвідомлював характер своїх дій, розумів, на що йшов, і розуміє, що йому загрожує. Більше того, він сприймає це як свою хвилину слави. Про нього заговорили, його Telegram-канал і книжку рекламують. Він зараз може просувати свої ідеї", – сказав Мусієнко.

За його словами, для правоохоронців зараз найважливіше зрозуміти, чи дійсно Кривош є фанатиком-одинаком, чи в нього є послідовники і мережа по Україні. "Це найстрашніше, якщо є така мережа. Це дуже загрозливо", – наголосив експерт.

Читайте також: У Луцьку обрали міру запобіжного заходу терористу Кривошу, який утримував у заручниках автобус з людьми

Нагадаємо, що терорист 21 липня вранці сам зателефонував до поліції та повідомив, що взяв у заручники пасажирів рейсового автобуса. Він пригрозив підірвати себе і усіх пасажирів. Він зазначив, що у нього є гранати й інша зброя. Чоловік називає себе Максимом Плохим, але його справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.

У соцмережах він висунув свої вимоги: усі чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі". За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт. Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Нагадаємо, що сьогодні у Луцькому міськрайонному суді Волинської області відбулося засідання щодо обрання міри запобіжного заходу терористу Максиму Кривошу ("Плохой"), який 21 липня впродовж 12 годин утримував у заручниках пасажирів рейсового автобуса "Берестечко-Краснилівка" та погрожував підірвати його, якщо президент Зеленський не виконає його умови. 

Терористу обрали міру запобіжного заходу. Його взяли під варту на 60 днів, до 18 вересня включно. Рішення прийняв Луцький міськрайонний суд сьогодні, 23 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook