Черговий конфлікт у луцькому ОСББ. Мешканці одного із будинків незадоволені роботою голови правління – Юлією Сабатюк. Люди не можуть отримати документи від керівниці навіть у судовому порядку. Натомість сама жінка вирішила збільшити тариф на утримання будинку, аби найняти адвоката та судитися із тими мешканцями, які незадоволені її роботою.

Читайте також: Голова луцького ОСББ "воює" з мешканцями відключеннями води

Вулиця Ніла Хасевича, 6. Саме за цією адресою знаходиться ОСББ "Явір-2011". У 2015 році цей будинок став першим, який отримав найбільший кредит у банку на утеплення. Сума велика – майже 2 мільйони гривень. Будинок утеплили, однак, деякі мешканці переконані, що кошти були використані неефективно.

Федір Данилік каже, що гроші на утеплення витратили на найдорожчі матеріали, тому він звернувся із запитами до голови правління ОСББ – Юлії Сабатюк. Однак, відповіді чоловік не отримав.

Отримав лише частину інформації лучанин лише після того, як звернувся із позовом до суду, який і зобов’язав голову ОСББ дати відповідь на запит співвласника. Чоловік переконує, що отримати будь-яку інформацію просто так без суду, наприклад: про підрядника, який виконував роботи по утепленню будинку, обгрунтування ціни на утримання будинку тощо, просто неможливо.

Наразі кожен мешканець змушений платити внесок на утримання будинку за один метр квадратний – більше семи гривень. В той час як найвища ціна по місту, яку сплачують мешканці будь-якого іншого ОСББ, сягає 5 гривень. Чому так – голова ОСББ Юлія Сабатюк не пояснила.

Аби врегулювати конфлікт зі співвласником Юлія Сабатюк зібрала збори  мешканців, які відбулися 27 серпня. Із понад ста сімей, які проживають у будинку, прийшло  тільки близько 30-ти людей. Голова ОСББ виступила із ініціативною збільшити тариф на утримання будинку, через те, що їй треба буде оплатити послуги адвоката. Потрібен він голові для того, аби судитися із співвласником будинку Федором Даниліком. Тож виходить дивна ситуація: В разі, якщо ця ініціатива буде підтримана, то мешканець будинку пан Данилік, разом з усіма буде платити більший тариф за утримання, в який буде закладено оплату послуг адвоката, котрий разом з головою ОСББ судитиметься з цим чоловіком. Нечисленні  Жителі, які були присутні на зборах кинулись відстоювати позицію Сабатюк.

Читайте також: У Луцькому ОСББ, що на проспекті Соборності, черговий скандал через звітність (відео)

Однак, що думає більшість мешканців ОСББ – невідомо. Натомість сама голова після проведення зборів заявила, що з першого вересня напише заяву на звільнення. На камеру жінку сказала, що за свою роботу вона отримує тільки 600 гривень. В той же час по документах у голови правління зазначена мінімальна заробітна плата – 4200.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook