У Луцькому ОСББ, що на проспекті Соборності скандал через звітність. Кілька мешканці будинку позиваються до суду і вимагають, аби голова ОСББ надав фінансову звітність, статут та протоколи зібрань їхнього ОСББ. Але вся проблема в тому, що мешканці будинку пересварилися за те, хто буде робити ксерокси документів. Конфлікт дійшов до суду.

Читайте також: Черговий скандал у луцькому ОСББ: ні звітів, ні роботи від керівника (відео)

Про це йдеться в відео-сюжеті ТРК Аверс.

Мешканці Луцького ОСББ через суд вимагають у голови правління документи. Люди просять статут та фінансову звітність. Проте увесь казус ситуації в тому, що голова нібито непроти показати документацію, проте мешканці об'єднання хочуть копії завірені підписом очільника об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.І вимагають, аби їх зробили за рахунок ОСББ. Мовляв гроші вони здають вчасно, тому й ксерокси має робити об'єднання.

Між тим голова ОСББ каже, що боїться надавати копії зі своїм підписом цим жіночкам, бо вони шукатимуть в документах помилки і ходитимуть до суду.

З головою ОСББ прийшла і група підтримки – члени правління. Чоловіки намагаються переконати позивачок, що не для всіх документів потрібні мокрі печатки та підписи.

Поки чекають рішення на коридорі, виникає суперечка. Вимагати у голови ОСББ фінансову звітність − це звісно цілком логічно. Але тут інше питання – хто ж буде робити ксерокси і за чий рахунок. Обидві сторони пішли на принцип.

Голова каже, нехай пані самі ксерять документи. Позивачки теж не промах. Гнуть свою лінію.

Між тим поки сперечаються одна з позивачок відзначає, що вони побачили у фінансових паперах таки суттєві помилки. Нібито десь згубилося 80 тисяч гривень. І якщо це правда – це насправді тягне на кримінал.

З приводу цього в ОСББ була створена ревізійна комісія. Власне висновки цієї комісії і хочуть побачити мешканки будинку які прийшли до суду.

Читайте також: У Луцьку ОСББ відгородилися від містян парканом та назвали територію приватною власністю (відео)

Зрештою суддя постановив ознайомити мешканців будинку з документами, щоправда ксерокси позивачкам таки доведеться робити за свій рахунок.

А от голова ОСББ тепер мусить виділити коштів на судові витрати.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter