Останій раз ви авторизувались через "%social%"

У Луцькому зоопарку оселилася альпака Белла

вівторок, 04.05.21  20:18
У Луцькому зоопарку оселилася альпака Белла

Альпака Блек із Луцького зоопарку тепер матиме подружку.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці звіринцю.

Читайте також: До Луцького зоопарку привезли рідкісних тварин з Австрії

«Сьогодні з радістю повідомляємо про чергове збільшення колекції. Адже нещодавно в самця альпаки з’явилася пара!

Блек у Луцькому зоопарку мешкає уже п’ять років. Останнім часом він холостякував, тож наше керівництво шукало йому пару. І кілька тижнів тому до нього врешті приїхала Белла. Самичка – із Рівненського зоопарку, який, до слова, завжди був і є тим надійним партнером, завдяки якому наша колекція не раз урізноманітнювалася.

Отож, вітаємо нову мешканку в нашій дружній родині та сподіваємося, що Блек і Белла тішитимуть одне одного й наших відвідувачів», – йдеться у дописі.

Довідково

Альпа́ка – одомашнений південноамериканський копитний ссавець родини верблюдових, водиться в Чилі, Перу і Болівії, пасеться на високогір’ї в Андах.

Ця тварина значно менша від лами за розміром. Зріст – 0,9-1 м в холці, із шиєю і головою – ще приблизно 60 см, довжина тіла орієнтовно до 1,4 м, вага – орієнтовно 80 кг. Голова альпак дещо загострена, що дозволяє діставати траву між камінням у горах. Тіло альпаки вкрито м’якою довгою (до 38 см) вовною, подібною до вовни мериносів. Саме через вовну альпак і вирощують. Вона ж вкриває усе тіло тварини та захищає тіло альпаки від значних температурних коливань. У високогір’ї ці коливання сягають діапазону у 50 градусів за Цельсієм.

М’яка вовна альпак міцніша за вовну овець. Природне забарвлення вовни коливається у значному діапазоні від білого і жовтуватого до чорного. Тварина пасеться як на луках високо у горах, так і в заболочених місцинах. Може декілька днів обходитися без води, як і усі верблюдові.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :