В обласному центрі Волині установи та підприємства будь-якої форми власності будуть замальовувати рекламу наркотиків.

Читайте також: У Луцьку п'ятеро чоловіків займалися збутом наркотиків (фото)

Про це йшлося 9 грудня під час зустрічі зі ЗМІ за результатами наради з приводу обговорення актуальних питань щодо взаємодії з протидії збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, зокрема через інтернет, та інформування громади міста про шляхи протидії вказаному явищу, передає ІА Волинські Новини.

Як поінформував начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Волинській області Володимир Костанюк, з ініціативи ГУНП у Волинській області за сприяння міської ради було проведено спільну нараду, до якої було залучено представників освіти, муніципальної варти, представників сфери ЖКГ. Отож, було досягнуто спільної згоди, що всі установи будь-якої форми власності при появи рекламних написів наркотиків мають замальовувати ці написи.

Також Володимир Костанюк пояснив, що сайти реклами наркотиків переважно створюють за кордоном, тож поліція не може вплинути на ці сайти.

"Сайти, як правило, зареєстровані не в Україні, і поки що немає механізму їх закриття. Тож, відповідно до кримінального проваджень, готуються спеціальні міжнародні звернення. Щодо поширення реклами у Телеграм, то співпраці наразі немає, адже це ресурс країни агресора – Російської Федерації. Люди, які живуть в Луцьку, організацією сайтів не займаються", - каже Володимир Костанюк.

Читайте також:  Стіни луцьких будинків масово обмальовують написами з наркосайтами

Щодо відповідальності за написи, то за це передбачений штраф. З його слів, обговорювалося питання встановлення камер у місцях, де з'являються написи про наркотики. У місті таких "художників" близько 20.

"Наркотики – це загальна проблема для всіх. Ми повинні спільними зусиллями працювати над цією проблемою. В разі отримання інформації про осіб, які займаються цими написами, повідомляти про це правоохоронні органи", - підсумував Володимир Костанюк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter