У Луцьку поліцейські спільно з представниками органів Держпродспоживслужби області провели рейди щодо дотримання правил карантину суб’єктами господарювання.

Читайте також: У Луцьку значно посилили умови карантину

Йдеться про заборону торгівлі, як розповів Суспільному спеціаліст сектору комунікацій Нацполіції Волині Олег Плазовський.

Третього квітня перевірили діяльність понад 20 торгівельних закладів. У результаті – виявлено три адміністративні порушення.

"На три заклади торгівлі було складено протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення правил щодо карантину людей", – каже Олег Плазовський.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн, а на посадових осіб – від 34 до 170 тис. грн.

Читайте також: Повідомили, скільки лучан повернулося з-за кордону

Зазначимо, з початку карантинних обмежень правоохоронці Волині склали 56 адмінпротоколів за порушення правил карантину.

Також, станом на сьогодні, на Волині розпочато два кримінальних провадження за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. Одна зі справ, яка нині розслідується, стосується випадків зараження медпрацівників у Луцькій міській клінічній лікарні.

Нагадаємо, згідно з даними електронної карти РНБО поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19, на території Волинської області кількість хворих становить 10 осіб

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook