В обласному центрі пропонують зробити єдиний квиток пасажирам, які бажають розраховуватися за проїзд готівкою.

Читайте також: Як у Луцьку покращать транспортне сполучення у мікрорайонах, де відсутні лінії електропередач

Про це розмовляли під час засідання виконавчого комітету. Про це пише ІА Волинські новини.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, станом на сьогодні майже всі перевізники не виконують умови договорів, зокрема водії маршруток й досі беруть оплату за проїзд готівкою, натомість, перевізники цього не контролюють.

З його слів, у цьому випадку і пасажир, і водій – однаково винні, оскільки пасажири свідомо цю готівку дають, а водії не вживають заходів для уникнення ситуації.

Головний транспортник Луцька зазначив, що, на жаль, перевізники не створили служби контролю за водіями, хоча у звітах вказали протилежне.

"Перевізники прозвітували, що створили, взяли на роботу двох осіб, офіційно оформили, отримали необхідні прилади, але покладених на них обов’язків не виконують. Тому ми заключили договори з ЛПЕ і сьогодні їхні контролери працюють і в маршрутках", – розповів Володимир Степанов.

Читайте також: "Обіг готівки та недотримання графіку": у Луцьку з перевізниками, які порушують свої обов'язки, будуть розривати договори

Своєю чергою, член виконкому Олександр Серватович запропонував випустити спеціальний квиток для людей, які здійснюють розрахунок за проїзд у громадському транспорті готівкою, запропонувавши за нього вдвічі більшу ціну.

Водночас, Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що собівартість електроенергії за останні чотири роки зросла утричі. Натомість, за цей проміжок часу вартість проїзду у луцьких тролейбусах зросла лише на гривню. У той час, коли собівартість разового проїзду однієї людини у електротранспорті становить 11 гривень.

Однак члени виконкому поки що за такі різкі зміни не голосували.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook