У Луцьку нещодавно встановлені «розумні» зупинки постійно обклеюють оголошеннями.

Читайте також: Утеплюють фасад і завершують внутрішні роботи: триває реконструкція Заборольського ліцею (фото)

Про це повідомили на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради у фейсбуці.

Інспектори департаменту муніципальної варти регулярно виявляють випадки розміщення стихійної реклами та оголошень на «розумних» зупинках, які були нещодавно встановлені в рамках проєкту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька».

Оскільки на цих зупинках не передбачено спеціальних дошок для оголошень, розміщення реклами на них є порушенням ст. 152 КУпАП, п.п. 2.5.5.1.11 Правил благоустрою міста Луцька (забороняється розміщувати оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо у невизначених для цього місцях).

Штраф за вказане порушення складає від 340 до 1360 грн для пересічних громадян, від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

«З метою уникнення погіршення естетичного вигляду «розумних» зупинок, дотримання норм благоустрою та належного транспортного обслуговування мешканців міста, звертаємось до громадян з проханням не розміщувати оголошення на конструкціях зупинок, адже це передбачена адміністративна відповідальність!

Тому, перш ніж наклеїти оголошення на кшталт «Продам стілець власної роботи. Ціна 500 грн», слід задуматись, можливо, продаж даного стільця обійдеться вдвічі дорожче, коли «продавцеві» прийде постанова про накладення адміністративного стягнення», – звернулися у департаменті мунварти до громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook