У Луцьку оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс на кращу концепцію облаштування скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського в місті Луцьку.

Читайте також: У Луцьку може з'явитися ще один сквер

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради  сьогодні, 18 вересня.

Начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз зазначив, що конкурс оголошується, аби продовжити розвиток міста.

"Луцьк потрібно покращити, розпрацювати його аби лучани та гості міста могли комфортно відпочивати. Ми хочемо покращати усі архітерктурні можливості Луцька", – сказав він.

Як зазначив Веніамін Туз, управління не має наробок з даного проекту, оскільки це буде вважатися конфліктом інтересів.

"Якщо ми оголошуємо конкурс і виграємо його, то це буде дивно виглядати. Будуть запитання: чому ми є одночасно замовником і виконавцем", – каже архітектор.

Зокрема, членів виконкому зацікавило саме формулювання питання, а саме чому конкурс не місцевий, а всеукраїнський. На що Григорій Пустовіт зазначив, що чим більше архітекторів візьме участь у конкурсі, тим краще і від цього виграють всі.

Читайте також: Як змінився Луцьк впродовж 2018 року: звіт міської ради

"Чим більше буде ідей і пропозицій, тим краще. Звичайно, хотілося б, щоб наші місцеві архітектори вигравали проекти. Адже всеукраїнський конкурс не забороняє брати участь в ньому місцевих фахівців. Це загальнопринята практика", – зазначив Пустовіт.

Свою думку з цього приводу висловив і Олександр Серватович, зауваживши, що нам потрібно залучати більше місцевих архітекторів, які знають Луцьк і пережвають за місто і в результаті ми отримаємо гарне місце", – зазначив він.

Відповідне рішення члени виконкому підтримали. "За" – 11 голосів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook