Вартість одноразового проїзду в тролейбусах міста Луцька відтепер становитиме 4 гривні.

Читайте також: Поліцейський Prius розбитий вщент: у Луцьку службова автівка зіткнулась з тролейбусом (відео)

Про це йшлося 7 серпня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА "Волинські новини".

Як повідомив генеральний директор комунального підприємства "Луцьке підприємство електротранспорту" Володимир Пуц, тариф на проїзд у тролейбусі в розмірі трьох гривень діяв більше року. За цей час зросли ціни на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування транспортних засобів, розмір прожиткового мінімуму, відповідно до якого розраховують годинні ставки працівників.

До прикладу, витрати на техогляд і ремонт тролейбусів зросли на 40,9 %. А підвищення вартості проїзду дозволить підприємству підняти заробітну плату водіям і кондукторам.

Водночас наголошено, що 73% тролейбусів підприємства експлуатуються понад 20 років та потребують затратних капітальних та поточних ремонтів. Так, середній вік тролейбусів складає більше 24 років. Загалом ЛПЕ нараховує 55 транспортних засобів.

"Великих витрат вимагає ремонт та підтримання у належному стані контактної мережі, протяжність якої становить 109,15 кілометра, та дев'яти тягових підстанцій. Відповідно до актів державного технічного огляду контактної мережі планова потреба по заміні елементів контактної мережі становить 13,66 мільйона гривень", – наголосив Володимир Пуц.

Читайте також: Луцьк придбає 30 нових низькопідлогових 12-метрових тролейбусів

Він зауважив, що близько 70% пасажирів електротранспорту в Луцьку становлять пільговики, тож мова йде всього про 30% пасажирів, котрі оплачують проїзд.

"Ми не були ініціаторами підняття тарифів, адже розуміємо пасажирів, які оплачують проїзд. Зараз воно на часі", – резюмував Володимир Пуц.

На запитання члена виконкому Ігоря Муковоза про доходи підприємства директор ЛПЕ повідомив, що річний дохід склав 25 мільйонів гривень. Своєю чергою, із міського бюджету підприємству було надано 44,5 мільйона гривень, які спрямовують на заробітну плату і оплату електроенергії.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад звернув увагу на те, що вартість проїзду в автобусах міста вже підняли. Він зауважив, що ситуацію з підвищення тарифу у тролейбусах обговорювали і зростання вартості квитка на одну гривню дозволить, зокрема, підвищити зарплату працівникам ЛПЕ.

"Ми все робимо для того, аби лучани не відчували дискомфорту, користуючись електротранспортом", – сказав Григорій Недопад.

Він нагадав, що Луцька міська рада вже оголосила тендер на закупівлю нових низькопідлогових тролейбусів, які замінять частину застарілого транспорту ЛПЕ.

Члени виконавчого комітету підтримали проєкт рішення. Зміни набувають чинності на наступний день після офіційного оприлюднення у друкованих засобах масової інформації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook