У Луцьку виявили десятки автозаправок, які працюють без належних документів і дозволів. Придбати пальне на таких нелегальних АЗС дешевше.

Читайте також: Що нам продають під виглядом найякіснішого бензина і як це впливає на автомобіль

Такі заправки розміщені по всьому Луцьку, здебільшого поблизу автотранспортних підприємств. На них найчастіше стоять невеликі контейнери або цистерни з газом. Проте вони обслуговують не лише АТП, а всіх охочих.

Для водіїв заправлятись на таких АЗС вигідніше, але місто й держава в цілому отримують величезні збитки, адже, щоб відкрити заправку, необхідно отримати ряд документів. Ця процедура потягне на близько 100 тисяч грн.

На одній з таких АЗС на вулиці Глушець переконують, що працюють абсолютно легально і сплачують великі податки. Хоча компетентні органи підтвердили, що дозволів на їхню роботу не видавали.

Читайте також: Лучанин поскаржився на дизпаливо з WOG, яке поламало його авто

Окрім того, працівник заправки стверджував, що пальне за готівку  у них не продають. За кілька хвилин це не підтвердилось. Автомобіль журналістів ТРК "Аверс"  без питань заправили за готівку і навіть не видали чек.

Цікаво, що на цих же АЗС бажаючим пропонують придбати заправні модулі, які можна поставити, де заманеться і продавати через них пальне. Орієнтовна ціна одного – 230 тисяч грн. Однак тут є чимало ризиків, адже, по суті, ви працюватимете незаконно.

Один з бізнесменів, який працює таким чином, навіть подав ідею придбати бус, в нього встановити заправні модулі з пістолетом і продавати пальне по селах у вигляді пересувної АЗС.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter