У районі ЛПЗ міста Луцьк планують провести капітальну реконструкцію місцевого парку "Дубовий гай", який має статус ботанічної пам'ятки місцевого значення. Сьогодні, 11 серпня, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник голови міськради Ігор Поліщук та депутат Євгеній Ткачук презентували проект оновлення парку мешканцям району, яким небайдужа подальша доля зеленої зони. 

Читайте також: Стало відомо, що планують збудувати на місці Старого ринку у Луцьку (фото)

На презентацію прийшло чимало місцевих мешканців, вони розпитували депутатів про реконструкцію зеленої зони, адже місцевий парк – це улюблене місце відпочинку для жителів цього району.

Як розповів Ігор Поліщук, мешканці ЛПЗ перемогли із проектом проведення благоустрою у конкурсі "Бюджету участі" та отримали можливість залучити 250 тисяч гривень на облаштування благоустрою у сквері "Дубки", але ця сума виявилася замалою, тому депутати Луцької міськради вирішили долучитися коштими до цієї гарної справи.

"Ініціатор оновлення парку Євгеній Ткачук зі свого депутатського фонду виділив на реалізацію проекту 70 тисяч, я також долучився коштами у сумі 50 тисяч та Костянтин Петрочук виділив 30 тисяч гривень. Проте загальний кошторис цієї реконструкції становить 1,6 мільйона гривень, тому решту коштів буде залучено з бюджету розвитку міста.

Уже за півтора тижня закінчиться тендер, і через 10 днів після нього підрядник зможе приступити до реконструкції, і, думаю, за місяць роботи будуть виконані, а вже наприкінці вересня у нас буде гарний, облаштований сквер", – розповів Ігор Поліщук.

Також він зауважив, що у сквері будуть встановлені камери відеоспостереження, такі як у центральному парку міста. Доступ до них матиме поліція та муніципальна варта і якщо вони бачитимуть якісь порушення, то відповідно реагуватимуть.

"Також проектом передбачено облаштування дитячого обладнання, твердого покриття, лавочок, смітників та сучасного освітлення, аби тут можна було гуляти та відпочивати не лише вдень, а й ввечері. Також під час реконструкції усі дерева будуть збережені", – зазначив депутат.

Читайте також: Луцьк туристичний: команда "Бандерштату" зняла відео про рідне місто

Під час презентації зауважили, що місцева зелена зона перебуватиме на балансі комунального підприємства "Парки та сквери" і уже з наступного року буде виділена окрема техніка та людина для прибирання та догляду за сквером.

Ініціатор даного проекту Євгеній Ткачук вважає реалізацію цього оновлення спільною перемогою та зауважив, що три депутати міськради зголосилися виділити кошти зі своїх фондів на реконструкцію.

"Ми щороку тут прибираємо і наступного дня сюди приємно зайти й відпочити. Будемо доносити до людей, що це – зона відпочинку, а не місце для розпивання спиртних напоїв", – зауважив Євгеній Ткачук.

Також під час презентації проекту Костянтин Петрочук наголосив про важливості відновлення парків та скверів у місті.

"Ви бачите, скільки у Луцьку робиться для відновлення зелених зон. Цьогоріч було розроблено ще чотири проекти на нові сквери та парки. І хочу подякувати за активність, адже ви, найбільша громада, яка підтримала через голосування створення ще однієї рекреації. Впевнений, що тут буде гарна зона відпочинку", – зазначив депутат.

Мешканці району позитивно відреагували на презентацію і з натерпінням чекають на реконструкцію зеленої зони міста.

Надіємося, що до кінця року ми побачимо тут повністю оновлений сучасний парк на ЛПЗ, де гратимуться діти, відпочиватимуть не лише місцеві мешканці, лучани, а й гості міста.

А сьогодні парк "Дубовий гай" має ось такий вигляд.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook