Вчора, 5 жовтня, у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулося відкриття виставки картин художниці із села Баїв Луцького району Світлани Луцюк. Полюбуватися полотнами майстрині прийшли поціновувачі сучасного мистецтва та прихильники її творчості.

Читайте також: "Таємниці Луцька": визначили переможців конкурсу юних художників

Талановита художниця презентувала експозицію з милозвучною назвою "Літоосені тепла палітра". Це уже четверта виставка Світлани Мефодіївни, на якій авторка представила свої твори: мальовничі волинські пейзажі, квіткові композиції, портрети та зображення милих тварин.

Розпочала свій творчий шлях у малюванні Світлана Луцюк ще у 2017 році й невдовзі відбулася її перша виставка. За ці роки авторка значно удосконалила свою майстерність, десь додала нових фарб, десь трішки змінила стиль, але уже неозброєним оком можна помітити значний професійний ріст у її роботах, які впевнено можна назвати професійними.

"Кожна дитина народжується художником, і кожен художник у душі залишається дитиною. Попри вимоги соціуму потрібно завжди залишатися собою, втілювати свої покликання та природні бажання і від цього ви ставатимете щасливими. Адже є багато людей з творчими задатками, але ми губимо та придушуємо їх, і від цього не можемо зреалізуватися. До того часу, поки не взяла пензлика в руки, я не відчувала себе такою щасливою. Малювати я люблю з дитинства, і воно мені приносить велике задоволення", – розповіла Світлана Луцюк.

На виставці презентувати картину, яку авторка створила за декілька годин.

"Раніше я довго себе мотивувала до малювання, намагалася не зіпсувати полотно, а зараз просто – приходить натхнення, все кидаєш та йдеш творити.  Цю картину я написала за декілька годин, а коли підсохла, трішки допрацювала", – зазначила художниця.

Читайте також: Нові мурали у Луцьку стали туристичним об'єктом (відео)

Гарні слова про художницю сказала директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Людмила Стасюк: "У Світлани Луцюк талант непересічний. Напевне у неї це було ще в дитинстві. Донька її пише поезію, а у пані Світлани виявився талант образотворчий. Наша бібліотека із задоволенням віддає свій найкращий зал для вернісажу цієї художниці. У її картинах багато зеленого кольору для душі, відродження та рівноваги. Її картини дарують спокій", – розповіла очільниця книгарні.

Пані Світлана також зазначила, що внучка Вишена теж почала малювати, і виставила уже свої перші роботи.

"Світлана приклад того, що у будь-якому віці можна змінювати рух свого життя. Лише після трьох років малювання видно, як вдосконалюються картини, стають яскравішими та теплішими. І сьогодні після усіх проблем, які нас оточують, хочеться просто насолоджуватися цією красою і надихатися добром", – розповіла про художницю її багаторічна подруга Інна Крочук.

Цього дня багато ще гарних слів та компліментів звучало на адресу Світлани Луцюк. Зокрема, аби помилуватися її роботами прийшла майстриня художнього читання, колишня працівниця культури Оксана Крамар: "Ніколи не буває пізно, щось розпочинати. Своїми картинами ви прославляєте природу України та Волині і, думаю, що ваші картини будуть майоріти не лише у нас, а й за кордоном".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook