Після рішення міської ради про організацію ярмарок сільгосппродукції у Луцьку зібрались перші продавці і покупці. Далеко не всі з дозволених точок розпочали роботу, але й на тих, де торгівля триває, клієнтів і продавців не дуже багато.

Читайте також: Послаблення карантину: у Луцьку запрацюють фермерські ринки та кіоски (адреси)

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

30 квітня Луцька міська рада дозволила роботу ярмарків сільськогосподарської продукції для того, аби фермери могли реалізувати вирощений урожай, а лучани мали якісну альтернативу продукції з супермаркетів. Торгівлю дозволили в наступних локаціях:

– поруч з ТЦ "Глобус" на вулиці Єршова;

– поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

– на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

– у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

– у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

– у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

– у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).

На таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Читайте також: Луцькі муніципали фіксують порушення карантину на ринках міста (відео)

Місця торгівлі мають знаходитися на відстані три метри один від одного. Всі підприємці повинні мати необхідні дозвільні документи, які підтверджують якість їхньої продукції. Окрім того, щодня ситуацію перевірятимуть працівники муніципальної варти, які, зокрема, вимірюватимуть продавцям температуру.

Також один продавець обслуговуватиме лише одного покупця. Всі, і відвідувачі, і продавці, повинні мати індивідуальні засоби захисту (маски та рукавички).

Щодо стаціонарних ринків, то зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука в таких стихійних місцях, на жаль, не вдасться контролювати поточну ситуацію. Окрім того, немає ще рекомендацій стосовно того, як мають працювати такі ринки.

Як розповіла очільниця департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська, працівники департаменту контролюють всі локації, які були попередньо затверджені. Проте далеко не скрізь розпочалась торгівля.

Разом з тим, не всі продавці мають засоби індивідуального захисту, проте після зауважень муніципалів продавці купують маски і рукавички в найближчих аптеках і обслуговують клієнтів.

Одне з небагатьох місць, де розпочалась торгівля – стоянка поблизу РАЦСу. Зранку покупців було більше, проте за станом на 11:00 ажіотажу не спостерігається.

Як кажуть покупці, в зв’язку з початком роботи ярмарків дещо піднімуть ціни продавці сільгосппродукції, які реалізовують її з доставкою через інтернет.

"Вже вчора, 30 квітня, коли я забирала огірки, які мені доставили додому, мене попередили, що дещо підніметься ціна на продукцію в зв’язку з початком торгівлі. Кажуть, що вже були і перші конфлікти щодо займання точок продажу", – зазначає жителька 33 мікрорайону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook