У Луцьку священник УПЦ МП викупив частину території в одному з дворів і заходився там будувати церкву. Місцеві мешканці – проти. Кажуть, що не хочуть церкви під самісінькими вікнами. Мало того, за їх словами, священник огородив парканом спортивне знаряддя, яким користувалися мешканці та захопив частину прибудинкової території. Сьогодні ж (7 квітня − ред.) у соцмережах з'явилась публікація про продаж цієї ділянки.

Читайте також: Помер відомий волинянин, який боровся за волю України (фото)

45 тисяч доларів хоче виручити священник за земельну ділянку площею 5 соток на вулиці Конякіна, де раніше мав намір побудувати церкву, пише ІА Волинські новини.

Оголошення про продаж ділянки, щодо якої розгорівся чималий скандал між власником та мешканцями сусідніх будинків, опублікувало місцеве агентство нерухомості.

5 соток на вулиці Конякіна між будинками №15 та №17 перебувають у приватній власності. Торік місцеві мешканці дізналися, що ділянку викупив священник Волинської єпархії УПЦ МП Іоанн Піпаш, який вирішив збудувати там храм.

Ця ділянка розташована впритул до стін багатоповерхівок. Ще кілька років тому там був дворовий майданчик. Конфлікт між священником та мешканцями багатоповерхівок спалахнув ще торік, щойно стали відомі наміри власника ділянки. Паркан також мав бути демонтований – відповідні наклейки з цією вимогою розмістили працівники муніципальної варти, однак припис ніхто не виконав.

Цієї весни лучани вчергове занепокоїлися: на територію почали звозити щебінь. У міській раді, своєю чергою, повідомили, що жодних дозволів на будівництво церкви на цій території не видавали і видати не зможуть, бо це суперечить містобудівній документації.

Читайте також: "Танько, попустися!": на Волині священник відмовився причащати дітей, бо вони не там хрещенні

Судячи з фото, поданих у оголошенні, ділянка на вулиці Конякіна, яку продають через агентство – саме та, де священник Іоанн Піпаш мав намір збудувати храм. Щоправда, в оголошенні неправильно вказана площа: 0,5 га замість 0,05 га. За вказаним телефоном відповідає ріелторка, яка під час розмови таки уточнила: площа ділянки – 5 соток.

Виручити власник за цю землю хоче 45 тисяч доларів. Продається площа для будівництва торговельних будівель. Саме таким і є цільове призначення цієї ділянки, відповідно до кадастрової карти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook