Сьогодні, 15 червня, до групи оперативного реагування 15-80 надійшло звернення від мешканців вулиці Ветеранів та проспекту Відродження у Луцьку про різке зниження рівня води у штучній водоймі у Парку імені 900-річчя Луцька, неприємний запах від водойми та окремі випадки загибелі риби.

Читайте також: Воду з Прип'яті братимуть ще три волинські ягідні підприємства

Працівниками відділу екології було оперативно здійснено виїзд та проведено огляд водойми. За результатами огляду встановлено, що причиною різкого зниження рівня води у водоймі стало знищення вандалами 3-ох шандор, які регулюють рівень води у ставку. Про це інформує Луцька міська рада.

Працівниками ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" проведено перевірку мереж зливової каналізації, яка виведена у заплаву річки Сапалаївка у районі вулиці Ветеранів та проспекту Відродження.

Сторонніх (господарсько-фекальних стоків) у мережі не виявлено. Неприємний запах пов’язаний із випаровуванням мулу на берегах обмілілої водойми та явищем евтрифікаці (розвитку синьо-зелених бактерій), цвітінням води, надмірним розвитком водної рослинності, що веде до зниження рівня кисню у водоймі та загибелі живих організмів.

Читайте також: Ситуація – критична: у Луцьку просять врятувати Стир від обміління

Вже до обіду працівниками КП "Парки та сквери м.Луцька" гідротехнічну споруду було відремонтовано. Рівень води у водоймі відновиться протягом найближчих днів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook