Загалом у Луцьку було зафіксовано 172 випадки захворювання, 4 із них − за останню добу. При цьому індекс інцидентності становить 11,8%, що дозволяє говорити про послаблення карантинних заходів.

Читайте також: МОЗ дозволило послабити карантин на Волині

Про це йшлося під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

За минулу добу сімейними лікарями було діагностовано 72 випадки захворювання на ГРВІ/грип. Продовжується також обстеження контактних осіб захворівших на коронавірус.

Окрім того, працівники Держпродспоживслужби продовжують перевірку роботи ринків в умовах карантину, було зафіксовано порушення та вручено адміністративні приписи.

Патрулювання міста продовжується силами поліції та департаменту муніципальної варти.

Читайте також: У Волинській області послабили карантин, але не скрізь

Також, у зв’язку із можливим пом’якшенням карантинних заходів, члени техногенно-екологічної комісії обговорили питання відкриття дошкільних навчальних закладів. Заступник міського голови Ірина Чебелюк розповіла, що на разі у дитячих садочках проводиться активні роботи до можливого відкриття з 3 червня. Більшість заходів з підготовки приміщень вже проведено, однак таке відтермінування потрібне для того, аби провести роботу з батьками та проінформувати населення.

Відповідно до рішення з 1 червня дозволяється проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводитися за погодженням із МОЗ.

Також дозволяється проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 квадратних метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід. До того ж дозволили роботу готелів, окрім функціонування ресторанів в готелях.

Окрім того, з 1 червня дозволили роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (окрім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook