У Луцьку в ніч з 13 на 14 березня був зрізаний банер зі звернення до президента Петра Порошенка "Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає".

Читайте також: "Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР": у Луцьку з'явився банер-звернення до Петра Порошенка (фото)

Зрізаний банер був навмисно таким чином, аби його полотно було пошкоджено, щоб не можна було його повісити знову, повідомляє ІА Волинські Новини.

Виявилось, що пошкоженням банера займались два альпініста. Одного з них на ім'я Андрій вдалось затримати випадковим перехожим. 

Чоловік плутався в показах і не міг пояснити, навіщо він це зробив. Спочатку він переконує, що сидів зі знайомим у дворі, де близько 2 ночі до них підійшли незнайомі і "замовили" таку роботу. Потім стверджує, що побачив фото банера на сайті Волинських Новин і вирішив зрізати його нібито через власну громадянську позицію. Проте, зі слів свідків, не на камеру він натякнув, що його змусили це зробити силовики.

Читайте також: Студентів Луцького "політеху" змушують їхати на зустріч з Порошенком за бонуси

Андрій каже, що займався туризмом, тому мав все необхідне для промислового альпінізму спорядження.

Альпініста забрали в міськвідділ, де встановлюють його особу та шукають напарника. На місці працює слідчо-оперативна група.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook