У зв’язку із зростанням кількості захворювань на COVID-19 за останній тиждень Волинська та Донецька області скасували раніше запроваджені заходи щодо послаблення карантину. Про це йдеться на сайті МОЗ.

Читайте також: На Волині у районній лікарні хворими коронавірусом зайняті усі підготовлені ліжка (статистика по медзакладах області)

Зокрема, закрито дитячі садочки, готелі, заборонено проведення спортивних та релігійних заходів. В Донецькій області призупинено міжміське автобусне сполучення. 

У Ковельському та Володимир-Волинському районах Волинської області, у зв’язку із складною епідемічною ситуацією, зберігається дотримання вимог жорсткого карантину без жодних послаблень. 

Також в цих районах заборонені зупинки міжміського та міжобласного транспорту, який курсує транзитом, закриті залізничні вокзали для посадки та висадки пасажирів.

"Ми бачимо, що запроваджений адаптивний карантин працює. В областях, у яких складна епідемічна ситуація, не послаблювалися карантинні заходи. А ті, в кого є невідповідність критеріям, приймають рішення про посилення. Це демонструє відповідальність місцевих органів влади", – наголосив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

Читайте також: "Маємо надзвичайну ситуацію": у селищі на Волині пояснили причину та термін закриття ринку

Зокрема, місто Київ та Житомирська область прийняла рішення не запроваджувати послаблення карантину, які передбачені з 5 та 10 червня. 

Це означає, що у цих регіонах призупинено відкриття закладів харчування, а також інших закладів, які надають послуги із розміщення (хостели, санаторії, будинки відпочинку). 

Зазначимо, що на Волині станом на 6 червня зареєстровано 29 нових випадки захворювання на COVID-19: Володимир-Волинський район – 9, м. Луцьк – 5, Маневицький район – 3, м.Ковель – 2, Ковельський район – 2, Турійський район – 2, Камінь- Каширський район – 2, по одному випадку зареєстровано в м.Нововолинську, Іваничівському, Луцькому, Ківерцівському районах. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Одужало 3 особи. Два випадки хвороби завершились летально (м.Ковель та Ковельський район).

Загалом станом на 10.00 год. 6 червня в області зареєстровано 1037 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook