Польська державна судноплавна компанія планує назвати нові кораблі "Львів" і "Тернопіль", нібито на честь колишніх польських міст на території так званих східних кресів.

Читайте також: У польському місті квитки у автоматі можна буде придбати українською мовою

Про це заявив менеджер держкомпанії Польське морське пароплавство Павло Бжезицький, пише Європейська правда.

Перший корабель, який компанія незабаром повинна отримати з китайської верфі, буде називатися "Львів". Корабель буде мати місткість 39 000 тон.

Подальші замовлені кораблі отримають назви міст на колишніх польських територіях, зокрема, йдеться про назви міст Вільнюс і Тернопіль.

"Ми змінюємо назви кораблів, які в основному вже готові і перебуваять на китайських верфях. Ми поступово відновлюємо назви. Для західної Польщі це хороші і ностальгічні назви. Тому ми хочемо, щоб кораблі мали назви колишніх польських міст на східних прикордонних землях", – сказав Бжезицький.

Читайте також: У Польщі з 1 березня припиняють торгівлю у вихідні

Як зазначається, вітрильний корабель під назвою "Львів" вже був у польському флоті перед війною. На думку Бжезицький, нові назви кораблі не будуть суперечливими в політичному плані.

"Мова йде про п'ять одиниць, першим буде "Львів". Це політично нейтральний крок, оскільки протягом багатьох років один із наших кораблів називався "Львівські Орлята". І це нікому не заподіяло шкоди, тому з назвою "Львів", можливо, також проблем не буде, – каже Бжезицький.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter