Враховуючи складну епідемічну ситуацію у Камені-Каширську, 12 липня у районі заборонили роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. У цей день дозволено працювати лише аптекам, закладам торгівлі продуктами харчування і пальним.

Читайте також: Повідомили, коли запрацюють дитячі садки у Луцьку, які були закриті через хворих на коронавірус

Відповідне рішення прийняли під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 10 липня 2020 року, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка, йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

Як зазначила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Оксана Мазур, поточна епідемічна ситуація бажає бути кращою, адже Камінь-Каширський – на першому місці серед районів області за рівнем захворюваності на COVID-19. За словами Оксани Михайлівни, інцидентність у порівнянні з минулим тижнем зменшилася, але все ще значно перевищує допустимі норми, встановлені МОЗ. Так, на сьогодні в районі цей показник становить 65,3, а рекомендований – менше, ніж 12 людей на 100 тисяч населення. Зберігаються 2 активних вогнища захворювання: місто та село Раків Ліс.

Читайте також: У громаді на Волині, де був спалах коронавірусу, послаблюють карантин

"Ми усвідомлюємо всю серйозність становища, в якому нині опинився приватний сектор економіки. Разом з тим, не можемо нехтувати здоров’ям і життям краян, позаяк статистика невтішна. Тому поки попередньо прийняті карантинні заходи залишаються в силі. А враховуючи, що на ці вихідні прогнозується велике скупчення людей, ми змушені приймати відповідні рішення, аби не допустити загострення ситуації. Просимо розуміння та терпіння", – резюмував перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook