Облаштування спорткомплексу на території Нововолинської школи № 8, що у селищі Благодатне, – історія "з бородою". Про це розповів директор установи Владислав Буткевич, повідомляє ІА Волинські Новини.

Читайте також: Стало відомо, які проекти на Волині реалізують за кошти ДФРР

Ідея створення спорткомплексу виникла ще у 2008 році. Міська рада кілька разів намагалася виділити під цей проект кошти, але непроста економічна ситуація та інші обставини змусили відмовитися від цієї справи.

Востаннє кошти все ж надійшли наприкінці грудня 2017 року, проте освоїти їх не вдалося.

"Стояло питання спочатку про футбольне поле. Зараз виготовлена проектна документація на футбольне, волейбольне та баскетбольне поля. Дякую Ігорю Гузю, що "пробив" питання і постановою Кабміну вже виділяються 800 тисяч гривень. Але це тільки початок. Бо загальний кошторис усіх робіт – 3,3 мільйона гривень", – розповів директор школи.

Читайте також: Як Волинська ОДА розтринькала кошти проекту Світового банку

В освітньому закладі навчається 425 дітей. У Благодатному є селищний футбольний клуб "Жовтневе". Частина учнів займаються у ньому. Зі слів пана Буткевича, майбутнє футбольне поле зі штучним покриттям слугуватиме для усіх мешканців селища, без винятку.

"Сподіваюся, що квітень-травень і підрядна організація приступить до будівництва футбольного поля. Далі, якщо будуть додаткові кошти, ми зможемо, як мінімум, зробити баскетбольну площадку. У Благодатному це – найбільший об’єкт нашої команди, який ми намагаємося подарувати жителям селища. Є підтримка селищної ради. Сподіваюся, що міська рада теж на різних етапах буде долучатися. З директором школи у нас повне порозуміння. Тому сподіваюся, що вже влітку зможемо відкрити футбольне поле, щоб діти, спортсмени й активісти змогли його активно використовувати. Моя робота, мої пріоритети в окрузі в розбудові спортивної, дитячої, молодіжної та рекреаційної інфраструктури – вона триває", – сказав народний депутат Ігор Гузь.

Селищний голова Олександр Топорівський розповів, що частину робіт з облаштування поля спробують виконати спільно з місцевими жителями. Такий досвід у них вже є. Як приклад – встановлення вуличних тренажерів, які рік тому закупили за підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

"Якщо є можливість прибрати самим колеса, або інші роботи, які може виконати громада – то варто робити. Це заощадить кошти і так краще цінуватиметься. Є приклад з вуличними тренажерами: їх встановлювали жителі самі, тому бережуть, бо це їхня праця", – сказав Топорівський.

У проекті будівництва спорткомплексу є ще й облаштування бігових доріжок, огорожі майданчиків. Але варто діяти поступово. Таку думку парламентаря підтримав і директор школи, і селищний голова. Як зауважив Ігор Гузь, звертаючись до Владислава Буткевича та Олександра Топорівського, "треба пропрацювати моменти на предмет наявності смітників – як маленьких, так і одного великого контейнера, аби ніхто не смітив".

До слова, 800 тисяч гривень – це одне з найбільших надходжень з державного бюджету для селища, принаймні за останні 30 років.

Також за ініціативи нардепа за 100 тисяч гривень у школу закуплять мультимедійне обладнання. Раніше для потреб установи виділили кошти на оргтехніку та меблі в кабінет медсестри.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook