Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко не бачить передумов для непроведення місцевих виборів восени.

Читайте також: Народний депутат з Волині обурилась змінами до Державного бюджету, який пропонує уряд

Про це він сказав під час онлайн-трансляції в рамках програми громадянської мережі ОПОРА "Депутатський день", про це пише УНІАН.

Корнієнко зазначив, що станом на зараз "немає жодних передумов, щоб виборів не було".

"Ми розуміємо, що на відміну від решти країн, які відміняють, переносять... У нас поки що вибори мають бути призначені на жовтень. І зараз, навіть за найапокаліптичними прогнозами, то пік епідемії і різних умовних карантинних заходів точно далі червня-липня не має продовжуватися. Тому говорити про те, що вибори, які в жовтні, треба відміняти в квітні, – це історія не дуже справедлива", – сказав він.

Водночас депутат зауважив, що "інше питання - як саме вони будуть проводитися і в якому форматі". "Тут є кілька факторів, ми їх всі знаємо, ми їх всі обговорюємо... Як би ми не писали законодавство, як би ми його не відточували, яку б ми модель не обирали, – якщо немає грошей на вибори, то вони будуть проходити якимось певним чином", – зазначив Корнієнко і додав, що вибори не можуть не проходити через відсутність коштів.

Читайте також: Чотири повіти: як відбуватиметься укрупнення районів на Волині (відео)

Говорячи про бюджетні зміни, які обговорювалися минулого тижня, він повідомив, що наразі відбувається робота з Бюджетним комітетом Верховної Ради, аби "спробувати закласти той мінімум, який, на нашу думку з Центральною виборчою комісією... дозволить все-таки вибори провести".

"У нас є кілька великих статей витрат на вибори, таких системних. І найбільша - це заробітна платня членам комісій та друк бюлетенів. Зрозуміло, що ці дві статті, - можливо, якоюсь з них треба буде не пожертвувати, але частково її переглянути. Зрозуміло, що бюлетень не можна надрукувати за іншою вартістю, ніж він коштує... То, відповідно, є бачення, як саме на ці вибори одноразово запропонувати певні зміни до порядку фінансування виборів, до тих статей, які за рахунок держави фінансуються", – сказав Корнієнко.

Читайте також Зеленський і "Слуга народу" залишаються лідерами електоральних симпатій українців - опитування Він наголосив, що це питання необхідно буде прискіпливо обговорювати з профільними організаціями. "Ми зараз знаходимося на етапі, коли ми проговорюємо все з фракціями депутатськими, з колегами. Я думаю, що наступного тижня у нас буде консенсус всередині парламенту щодо цього", – зауважив депутат.

Також, на його думку, ці місцеві вибори через ситуацію, яка наразі склалася в державі, можуть стати "кроком назад" у певних технологічних питаннях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook