Приміщення "Західінкомбанку" на 1000 квадратних метрів у центрі Луцька продали за 6 мільйонів гривень. А разом з будівлею за цю ціну пішли з молотка інкасаторські автомобілі та сотні кредитів фізичних і юридичних осіб.

Читайте також: Очільник РДА Яковлєв вбиває спорт на Волині, закриваючи спортшколу Луцького району

Активи збанкрутілого банку продають за безцінь і це тоді, коли ще досі не розрахувалися з вкладниками. А тим часом банк скуповує сумнівна фірма, за якою тягнеться хвіст кримінальних проваджень, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Першочергова ціна цього лоту становила 200 мільйонів гривень. Щоб збити ціну до 6 мільйонів, провели не один аукціон. І це при тому, що вкладникам банку досі не погасили борги.

Зазначається, що фірми-боржники найбільш зацікавлені у тому, щоб викупити власні кредити за безцінь, що власне, зараз і робиться.

Читайте також: Схема проста: волиняни за день втратили майже 70 тисяч гривень

Підприємство, яке скуповує мільйонні борги банків зареєстроване в Києві. За даними з реєстру – розмір внеску до статутного фонду становить майже 5 мільйонів гривень. Але цікаво, що кінцевим  бенефіціаром Профкапіталу є смешканець села Вузлове Радехівського району Львівської області Матерацький Володимир Зіновійович, який зробив статутний внесок у 500 гривень. Між тим директор компанії Шавалюк Олег Романович має зв'язок з десятками різних фінансових фірм.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter