У Турійському районі активізовано роботу щодо превентивних заходів з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Читайте також: Діти потрапляють у лікарню після купання в Азовському морі

З метою захисту прав та інтересів дітей, недопущення бездоглядності, залишення дітей без піклування та нещасних випадків серед дітей поліцейські Турійщини спільно з представниками служби у справах дітей, відділу соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді району проводять профілактичні заходи серед сімей, діти яких опинилися у складних життєвих обставинах.

Читайте також: 13-річний лучанин за кермом так утікав від полісменів, що в'їхав в огорожу

Під час заходів проведених протягом червня 2018 року здійснено обстеження умов проживання та проведені профілактичні бесіди у 15-ти сім’ях. Батькам наголошено посилити увагу до дітей під час літнього періоду, коли більшість батьків та дітей перебувають біля водойм, на майданчиках та в лісі. Роз’яснено про права та обов’язки батьків згідно Сімейного Кодексу України, − про це повідомляють на сторінці Турійського відділеня поліції в Facebook.

В п’ятьох сім’ях виявлено, що батьки зловживають алкогольними напоями та діти проживають в неналежних умовах. Недобросовісних батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП "Невиконання батьками або особами що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей".

Читайте також: "Кохання" у 16 років: коментар луцького психолога

В 2018 році через зловживання батьками алкогольних напоїв та відсутності контролю за дітьми, що призводить до скоєння дітьми ряду кримінальних правопорушень, безвістного зникнення, троє дітей внаслідок бездоглядності було направлено до притулку для дітей. З батьками дітей систематично проводиться профілактична робота щодо недопущення зловживання алкогольними напоями, здійснення правовиховних бесід з дітьми, контролю за їх місцем перебування та колом спілкування.

Читайте також: У луцьких школах боротимуться з корупцією

Заходи щодо здійснення профілактики серед сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах проводяться і надалі.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter