У Верховній Раді України готуються наприкінці вересня проводити кадрові зміни в Кабінеті міністрів. Залишити міністерські крісла можуть відразу кілька людей. Перед тим монобільшість планує проводити співбесіди з новими кандидатами.

Читайте також: Кабмін звільнив двох ексзаступників Авакова

Про це ексклюзивно для OBOZREVATEL розповіла заступниця голови фракції "Слуга народу", нардепка Євгенія Кравчук. Обговорювати питання кадрових перестановок почнуть з 7 вересня, коли депутати повернуться до роботи.

"Протягом вересня все проясниться. Я вважаю, що висока ймовірність точкових кадрових змін у певних міністерствах. До результату дійде у другій половині вересня, тому що не можна нікого відправити у відставку, не представивши кандидата на заміну, це дуже важливо. А для цього теж потрібна певна процедура, співбесіда з фракцією. Та і зараз жодних заяв за власним бажанням також до ВРУ не надходило", – сказала Кравчук.

Читайте також: Пасажирські перевезення «Укрзалізниці» перейдуть в управління компанії Deutsche Bahn

Прізвищ нардепка не називала. Однак джерело повідомило, що під загрозою опинилися відразу троє – міністр оборони Андрій Таран, віцепрем'єр-міністр, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський та міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Окрім того, джерела повідомляють, що найбільш вірогідною буде відставка саме цих трьох урядовців, але можуть бути зміни і хтось із них все ж залишиться на посаді.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook