Українські високопосадовці декларують коштовні автомобілі Lexus, Jaguar, Land Rover і навіть Tesla, вказуючи більш ніж скромну ціну у 48-50 тисяч гривень.

Читайте також: Секретний депутатський автопарк: де можновладці ховають свої автомобілі?

Повідомляє Bihus.info.

Нагадаємо, що в січні 2017 року Національний банк заборонив готівкові розрахунки на суму більшу 50 тисяч гривень, тому, щоб обійти обмеження, угоди про продажу автомобілів часто укладаються із заниженими цінами в документах.

Тим паче, якщо покупцем є чиновник, то йому це вигідно подвійно. Адже, це дозволить йому уникнути питань про походження станів. Адже декларації та всі звіти складають за фактом.

За результатами дослідження стало відомо, що в 2016-початку 2017 року чиновники придбали 936 іномарки за ціною від 48 до 50 тисяч гривень. Грубо кажучи машини класу-люкс за "копійки".

Читайте також: На Волині судитимуть волинянина, який підробляв документи на авто

"Найпопулярнішою маркою виявився німецький "автомобіль для народу" Volkswagen – 93 штуки. Також лідерами довіра є такі японські бренді як Toyota (68 шт.) і Mitsubishi (58 шт.). Нібито за символічні суми чиновникам вдалося стати власниками 41 Mercedes-Benz, 30 Audi, 29 BMW", – розповідають журналісти.

За даними, із автівок класу "люкс" у ціновому діапазоні від 45 до 50 тисяч представлене 13 Subaru, 7 Lexus, по 3 Dodge і Chrysler, 2 Land Rover і навіть по одному Jeep Grand Cherokee і Jaguar S-Type.

Зазначимо, що справжньою окрасою колекції стала Tesla Model S. Вона належить столичній комунальниці Тетяні Шуберт. І коштує автівка 50 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter