Державна фіскальна служба може почати штрафувати українських роботодавців, які виплачують занадто високі зарплати своїм співробітників готівкою.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити татам працювати неповний робочий день

Про це повідомляє UBR.

Автори статті відзначають, що обмеження стосуються будь-яких платежів, які надходять від суб’єктів господарювання, будь то юридична особа або ФОП, на користь фізичної особи, включаючи і заробітну плату, і компенсації витрат.

Мова йде про суму в 50 і більше тисяч гривень на одну людину, виплата цієї суми готівкою може призвести до штрафу. У матеріалі також йдеться, що обмеження торкнуться і роботодавців, яким потрібно виплатити зарплату на суму понад 50 тисяч гривень, але працівник не має можливості отримати гроші на картковий рахунок.

Через які виплати можуть "вліпити" штраф

Під обмеження готівкових розрахунків, згідно матеріалу видання, підпадають також виплати на бензин водіям підприємства, IT-фахівцям за надані послуги, товари, придбані на господарські потреби.

Читайте також: Розповіли, які спеціалісти найчастіше залишають Україну

Фінансові аналітики радять вже не ризикувати – не перевищувати обмеження у 50 тисяч гривень, переказуючи гроші на картку.

Зазначимо, в травні 2018 року представники НБУ пояснили, що встановлені вимоги поширюються і на розрахунки за угодами за участю юросіб, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі, у тому числі на видачу і повернення коштів під звіт, фінансової допомоги, виплати, пов’язані з оплатою праці".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter