Українська пара туристів, які вилетіли на відпочинок до єгипетської Хургади ще 7 листопада, досі не можуть повернутись додому через позитивні тести на коронавірус у чоловіка. Про це пише  портал "TourDom".

Читайте також: Популярна серед українських туристів країна вводить жорсткий локдаун

За словами жінки Оксани, яка розповіла історію порталу, вони здали тести одразу в аеропорті, коли прилетіли до країни. За два дні менеджер готелю, де зупинилася пара, повідомив про позитивний результат у чоловіка і його відправили в окремий номер на карантин. Хоча жодних симптомів чоловік немає і досі. 

На сьомий день українця звільнили з-під карантину і дозволили повноцінно відпочивати в очікуванні чергового тестування, призначеного на 18 листопада.

"Ми сподівалися, що це буде останній раз, після чого спокійно полетимо додому. Однак за день до вильоту стало відомо, що і третій тест позитивний. Інформація надійшла по смс без документального підтвердження", – повідомила Оксана.

Такий результат не дозволяв покинути Єгипет, тож із 21 листопада туристи перебувають у готелі за власний рахунок. Страховка, яка була, допомогла відшкодувати лише витрати на окремий номер під час карантину. Вже наступний тест, який має відбутись сьогодні, пара також сплачує самостійно - 150 доларів.

Українське посольство, за словами жінки, не може допомогти у ситуації, адже пара взяла на себе ризик поїхати до країни без попереднього тестування. Також безсилі і туроператори, які допомогли парі виїхати на відпочинок. 

Читайте також: В Європі виявили новий штам коронавірусу, який спричинив другу хвилю

Оксана вважає, що, оприлюднюючи цю історію, вона допоможе іншим туристам не потрапити в таку ж ситуацію.

"Робіть тест перед вильотом на відпочинок і ретельно вибирайте страховку. Сподіваємося, що наступний тест на коронавірус виявиться негативним. Інакше грошей ні на тест, ні на проживання у нас вже не буде", – сказала туристка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook