У Польщі викрили діяльність нелегальної фабрики з виготовлення тютюнових виробів, на якій працювали громадяни України та Молдови.

Читайте також: 2 мільйони українців працюють на економіку Польщі

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Державну прикордонну службу України, представники якої брали участь в спецоперації разом з польськими, молдовськими прикордонниками та Європолом.

Згідно з повідомленням, на нелегальному виробництві працювали дев’ятеро громадян України та п’ятеро громадян Молдови. Під час обшуку виявлено 13 тонн тютюну та більше однієї тисячі ящиків сигарет, які були запаковані під відомі бренди, вартістю понад два мільйони євро.

Читайте також: Смертельна ДТП у Польщі: українець може провести у в’язниці до 12 років

Українські працівники пояснили, що їм обіцяли легальне працевлаштування у Польщі, однак після прибуття вони опинилися в рабстві. Вони працювали у дві зміни по семеро осіб. За одну зміну виготовляли понад 100 ящиків сигарет.

"Забрали в них особисті речі, заборонили телефонувати близьким та повідомляти своє місцезнаходження. Згодом їх відвезли на територію вказаної фабрики, де тримали в окремому приміщенні понад місяць", – розповіли у ДПСУ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter