Увечері неділі, 29 березня, в аеропорт "Бориспіль" прилетів літак із евакуйованими з В'єтнаму українцями.

Читайте також: Повідомили, українці якого віку найбільше хворіють на коронавірус (статистика)

За карантинними правилами через поширення нового коронавірусу COVID-19, що діють у державі, вони мали пройти температурний скрінінг та підписати документи щодо 14-денної самоізоляції. Проте піти на обсервацію вони відмовлялися. Про це повідомляє "24 канал".

Пасажирам заблокували двері в аеропорту, але вони щосили намагалися їх відкрити і врешті їм це вдалося. На місце вже прибули працівники Нацполіції та Нацгвардії.

"Ситуація наступна. Київ, аеропорт "Бориспіль", рейс із В'єтнаму щойно прилетів. Українці, які прилетіли в країну, відмовляються від обсервації і вириваються із аеропоту. Приїхала поліція і Нацгвардія, але не сильно допомагає", – написав Віталій Глагола у своєму Telegram.

Читайте також: Поки українці повертаються з-за кордону без обсервації, в Узбекистані за п'ять днів звели масштабну карантинну зону

Зазначимо, що і Міністерство закордонних справ, і президент України Володимир Зеленський неоднаразово говорили про те, що евакуйовані мають пересидіти в ізоляції 14 днів. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив про те, що стежити за дотриманням цих правил поліція має усі повноваження.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook