Згідно з проектом закону, чиновники вважають за потрібне розділити весь навчальний процес.

Читайте також: "Мінфін хоче закривати школи, щоб не виплачувати борги вчителям", – Ірина Констанкевич

Навчальний процес буде поділено на: початкову школу (1-4 класи), гімназію (5-9 класи) і ліцей (10-12 класи). На кожному рівні необхідно буде здавати спеціальні іспити.

В ліцей, за словами глави Центру експертизи освітніх реформ, професора Людмила Ващенко, можна буде ходити за бажанням. А ось вже після ліцею дитина, яка зуміє пройти всі три рівня, може вступити до вищого навчального закладу.

Сама Ващенко вважає, що таким чином в законопроект про повну загальну середню освіту Міносвіти заклали десятки вибухонебезпечних "снарядів". На її думку, ці нововведення перекривають дітям перспективи отримання освіти. Адже після прийняття проекту закону, говорить експерт, уряд обмежить дітей базовим рівнем середньої освіти.

Читайте також: На потреби луцьких шкіл потрібно 300 мільйонів гривень

Ващенко впевнена, все закінчиться тим, що в основному школярі будуть закінчувати гімназію (основна маса не зможе скласти іспити в ліцей), або просто не захочуть далі займатися.

Іншими словами, підкреслює глава Центру експертизи освітніх реформ,Україна має ризик отримати жителів з низьким рівнем інтелекту, які явно не зможуть брати участь у розвитку країни.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter