В Україні із 1 квітня 2021 введуть річні тарифи на газ для всіх постачальників. Українці купуватимуть блакитне паливо протягом 12 місяців за фіксованою ціною, однак за бажанням зможуть змінити тариф на місячний.

Читайте також: Оприлюднили березневі тарифи на газ для населення: скільки заплатимо

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання ЕП.

"Так, оператори встановлюватимуть фіксовану ціну на рік, якою зможуть користуватися споживачі. Співрозмовник пояснив, що з річного тарифу можна буде у будь-який момент перейти на місячний, а потім знову на річний. Залежно від коливань ринку в різні періоди, користувачі можуть обирати економніший для себе варіант", – пишуть журналісти.

Раніше в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко анонсував інші нововведення:

  • замість двох платіжок (абонплата і за сам газ) буде одна;

  • розмір абонплати в різних регіонах вирівняють;

  • постачальника можна буде міняти через "Дію";

  • тариф на газ спробують утримати на чинному рівні.

Читайте також: Електроенергія в лютому різко здорожчала на 21%

"Окрім того, розроблений механізм закладає підстави для зниження загальної суми, коли ми додаємо до ціни газу тариф на розподіл... Також уряд уже зараз працює над тим, щоб держава виконала свою функцію з надання зручного сервісу для громадян: зміна постачальника газу через мобільний додаток "Дія". Йдеться про так званий бот, простіше кажучи, механізм, який автоматично порівнюватиме вашу ціну з цінами інших постачальників, і якщо вона є вищою, рекомендуватиме змінити постачальника", – розповідає Вітренко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook