Україна з самого ранку 21 жовтня накрита хмарою чадного газу. Рівень забруднення найвищий в Європі, на рівні з промислово забрудненими районами Китаю.

Читайте також: Споживання кавунів несе інфекційну загрозу: від сальмонельозу до гастроентероколіту

Про це у себе на сторінці розповів активіст Євген Сойкін.

"Я не знаю, чи проблема лише у спалюванні стерні і листя. Хіба південь і захід України їх не палять? Але там немає такої концентрації чадних газів. Яка ж насправді причина? Чи будуть офіційні заяви органів влади? Чим ми труїмося? Мова не йде про забруднення мікрочастинками/пилом. Мова йде про забруднення чадним газом, який не має кольору та запаху. Його поширення фіксується космічними супутниками", – зазначив він.

За його словами, карта поширення чадних газів не збігається з картою поширення туману, який сам по собі не становить небезпеки отруєння.

"Гіпотеза, що це палять стерню та листя руйнується фактом, що поширення чадного газу фактично зупиняється на межі Київської та Житомирської областей. Крім того, відсутність надмірного забруднення над Одесою та Львовом нівелює гіпотезу про те, що це може бути наслідок концентрації автомобілів. Схоже, є якісь інші серйозні джерела проблеми, які або поки не встановлено, або які замовчуються", – вважає активіст.

Читайте також: На Волині жінка "підчепила" небезпечну інфекцію від свого чотирилапого друга

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook