Закривають лікарню у розпал епідемії. У селі Самари Ратнівського району, яке знаходиться під самісіньким білоруським кордоном хочуть закрити єдину здравницю, де лікуються в межах 70 кілометрів. Пенсіонери, мало не плачуть, кажуть якщо медичний заклад закриють, то хоч завтра вмирай, бо ж до Ратного з навколишніх сіл їхати потрібно більше як півсотні кілометрів.

Читайте також: Волинський центр служби крові отримає нове медобладнання

У Самарівській лікарні весь персонал в режимі очікування. Медики не знають, яка доля чекає на їхній медичний заклад. Останні місяці з фінансуванням не густо. А от у майбутньому лікарню взагалі можуть закрити. Ось така реформа.

Відтак медики лікарні уже мають заборгованість по заробітній платні за жовтень. Така ситуація склалася через те, що в рамках медичної реформи сільським лікарням поставили умови по технічному забезпеченні як і обласним та районним медичним закладам. Відтак вимагають, щоб у здравниці були апарати ШВЛ, рентген-апарати і багато іншої техніки, яка коштує мільйони. А ще вимагають, щоб у лікарні додатково було введено ще дві штатні одиниці – вузькопрофільні спеціалісти. І це теж величезна проблема. Бо з кадрами у медицині виявляється уже критична ситуація.

У Самрівській лікарні є стаціонарне відділення. Зроблений ремонт, є свої постійні пацієнти. Якщо заклад закриють приміщення занепаде. А коли враз встане проблема зі здоров'ям то до Ратнівської лікарні людям доведеться долати від 50-ти до 70 кілометрів.

Читайте також: У лікарні під Луцьком "збуджених" хворих на COVID-19 прив'язують до ліжок – ЗМІ

Під опікою Самарівської лікарні знаходиться 4 тисячі людей. Як розповідають місцеві мешканці – Ратнівська лікарня уже не хоче приймати їх до себе. І якщо закриють Самарійську лікарню подітися буде нікуди. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook