11-річну дівчинку на ім'я Ліза, у якій діагностували лейкоз і синдром Лайєлла, збираються виписати з лікарні незважаючи на необхідність продовження лікування.

Читайте також: Волинська сім'я бореться за життя 13-річного хлопчика

Про це на сторінці ц Facebook із закликом про допомогу повідомила продюсер Ірина Вратарьова. Вона уточнила, що таке рішення прийняли лікарі київської дитячої лікарні "Охматдит". Лізу збиратися відправити додому 3 грудня поточного року, пише "Обозреватель".

"Дитину з лейкозом виписують на вулицю!" – обурюється продюсер.

"З третього дня перебування в стаціонарі лікарі відзначили аномально-важку реакцію на препарати протоколу хіміотерапії, але продовжували той же протокол (із тими ж препаратами), незважаючи на низку ускладнень: міокардит, епі-синдром, запалення мозкових оболонок та інше", – розповіла Вратарьова.

Як зазначила вона, лікарі припинили процедури тільки після того, як відкритими ранами покрилося 95% шкіри дитини, а також всі слизові та рогівка ока, що є проявом синдрому Лайєлла.

"З цього моменту почали лікувати ускладнення, загалом це лікування успіхом не увінчалося і через 4,5 міс. дитину в кривавих бинтах із відділення хіміотерапії виписали, мотивуючи тим, що вона не проходить лікування по основному діагнозу", – сказано в повідомленні.

Читайте також: "Мені важко, але я знаю, що без вас не справлюсь", – хвора на рак волинянка звернулась до всіх небайдужих зі словами подяки (відео)

Дівчинку, за словами продюсера, виписали з відділення інтенсивної хіміотерапії, незважаючи на те, що синдром Лайєлла вважається реанімаційним станом, у терапевтичне відділення. Однак там Лізу прийняти не змогли, оскільки відділення тоді "було "забите" дітьми з бактеріальними пневмоніями".

У результаті хвору дитину на песний час помістили в інфекційне відділення, проте належного лікування вона не отримує.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter