В парламенті 21 грудня зареєстрували законопроект про оголошення війни Росії.

Читайте також: "В мене вийде виконати свій план", – "кіборг" Остров з Волині про військовий шлях, Порошенка й Путіна та рішення йти в депутати

Відповідну постанову №9442 "про Звернення Верховної Ради до президента України щодо оголошення війни, розриву дипломатичних відносин і припинення транспортного сполучення з Російською Федерацією" опубліковано на сайті парламенту, передає Obozrevatel.

Як зазначається, автором ініціативи виступив позафракційний народний депутат Віталій Купрій. Наразі документ переданий на розгляд керівництву.

На законопроект вже відреагували в Росії. Так депутат Держдуми від анексованого Криму Руслан Бальбек заявив в коментарі РІА "Новости", ніби Купрій хоче увійти в історію.

"Автор ідеї просто хоче увійти в історію України як людина-ініціатор початку війни з Росією. Саме усвідомлення можливості потрапити у вічність і гріє депутатську душу, і заради цього він оголосить війну кому завгодно. Оголосивши війну Росії, Порошенко серйозно ризикує не іміджем, і вже не бізнесом, а собою коханим, якого обурене населення може "підняти на вила", – заявив Бальбек.

Читайте також: Втрати ЗСУ на Донбасі: скільки бійців загинуло у боях 2018-го

Водночас член комітету Держдуми з міжнародних справ Антон Морозов в коментарі RTоголосив "самогубством" законопроект, а Купрія – "провокатором".

"З боку України було б самогубством оголошувати війну Росії. Цей депутат – провокатор. Подібні заклики безвідповідальні по відношенню до власного народу", – сказав Морозов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter