Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками опублікувала нові розпорядження про заборону двох популярних препаратів – знеболюючого "Ренальган-Біолік" і антисептика "Біосепт".

Читайте також: Китай надасть Україні 50 "швидких" з медобладнанням

Відповідні документи опубліковані на сайті відомства і пояснюють дію заборон, а також їх тривалість, – пише Обозреватель.

Що стосується "Ренальган-Біоліку", всі аптеки, в яких він є в наявності, повинні знищити його або повернути виробникові.

"Заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Ренальган-Біолік" розчин для ін’єкцій 2 мл або 5 мл в ампулах №5, № 10 в пачці українського виробництва", – сказано в документі.

Цей препарат використовується для симптоматичного лікування больового синдрому при спазмах гладкої м’язової тканини внутрішніх органів.

Читайте також: "Процвітання" волинської медицини: до чого лікарі доводять пацієнтів

Антисептик "Біосепт" вироблявся в Україні і використовувався для дезінфекції шкіри рук. Всі аптеки повинні помістити даний препарат в карантин до наступного розпорядження.

"Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу "Біосепт", розчин для зовнішнього застосування 96%, по 100 мл, серії 051217, українського виробництва в зв’язку з невідповідністю вимогам аналітичної нормативної документації реєстраційного посвідчення", – йдеться в документі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter