Протягом перших п’яти місяців в Україні було вироблено 393,4 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів, що на 8,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За останній місяць скорочення становить 9,5% (в травні виробили 81,6 тис. тонн продукції).

Читайте також: У Рівному завідувачка дитячого садочку виписала собі премію у 90 тисяч гривень

Про це свідчать дані Державного комітету статистики України.

У розрізі окремих категорій спостерігаються наступні темпи зміни обсягів виробництва: пшеничного хліба за п’ять місяців вироблили 163,9 тисяч тонн, що на 8,9 % менше, житньо-пшеничного і пшенично-житнього – 124,3 тисячі тонн (-9,1%), булочних виробів – 99,7 тисяч тонн (-7,2%), дієтичного хліба – 0,6 тисяч тонн (-7,4%). Найбільший спад виробництва спостерігається щодо житнього хліба, виробництво якого становило 2,8 тисяч тонн – на 40,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Забезпеченість України власною свининою впала до 40%

В той же час, виробництво інших видів хліба зросло на 28,3% до 2,04 тисяч тонн, що може свідчити про зниження виробництва соціальних категорій продукції, та нарощення "прибуткових" видів хліба.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter