Заняття спортом позитивно позначається на фізичній формі людини, а також на його стані здоров'я. Користь приносить будь-який спорт, від пробіжок до регулярних занять в тренажерному залі. Проте вчені виділили окремо ті заняття спортом, які вважають найбільш корисними для організму.

Читайте також: На Волині скасували деякі заходи послаблення карантину

Як розповіли співробітники Університету Джорджії, для людини дуже важливе не тільки фізичне навантаження, але і розумова діяльність. Тому, на думку фахівців, найбільш корисними видами спорту є ті, де є когнітивний компонент. Про це повідомляє Lenta.ua.

Вчені відзначили, що найбільшу користь для організму і фізичного стану людини приносять танці, біг з перешкодами, катання на гірських велосипедах. Крім того, в список вчених увійшло жонглювання, оскільки воно поєднує в собі спортивний компонент і жанр циркового мистецтва.

Читайте також: У Луцьку відкриваються дитсадочки, готелі, спортклуби та запускають громадський транспорт (деталі)

Як пояснюють фахівці, під час таких занять організм людини стикається зі складним процесом. Мозок людини змушений обробляти більше інформації та при цьому він отримує ще й фізичне навантаження і тренує м'язи.

Для підтримки фізичної форми людині необхідно займатися спортом не менше двох-трьох раз в тиждень і при цьому бажано додати в процес обов'язковий розумовий фактор.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook