Багато жінок, які планують стати мамами, задають питання про те, як часто їм потрібно займатися сексом для цього. Якщо жінка везуча з народження, то вистачить і одного разу, але існують науково обгрунтовані нормативи.

Читайте також: Зранку чи ввечері: коли краще займатись сексом

На шанси завагітніти впливають певні чинники. Зокрема, більш інтенсивні заняття сексом в періоди підвищеної фертильності збільшують вірогідність зачаття і вагітності. Одне наукове дослідження показало, що в середньому, у сімейних пар відбувається 78 статевих відносин перед тим, як тест на вагітність виявляється позитивним, повідомляє medikforum з посиланням на The Health Site.

Це займає близько 158 днів або 6 місяців. Дослідження з'ясувало, що більшість партнерів займаються сексом 13 разів на місяць, намагаючись зачати дитину.

Тим не менш, секс з метою зачаття не здається таким романтичним, як звичайний статевий акт. Під час дослідження, як показали опитування партнерів, багато з них сприймали сексуальні відносини для продовження роду як обов'язок. Для деяких партнерів це було чимось на зразок психологічного тиску, оскільки вони боялися, що ніколи не зможуть зачати дитину. Вікно фертильності − час місяця, коли у жінки найвищі шанси на зачаття. Воно складає 5 днів до овуляції і один день під час неї. Найвищі шанси зачати дитину відзначаються за три дні до, і в день самої овуляції.

У цей період яєчники виділяють дорослу яйцеклітину. При заняттях сексом в цей період сперматозоїди з найбільшою ймовірністю зустрічаються з яйцеклітиною, що підвищує шанси на зачаття. Після відділення від яєчників у яйцеклітини є близько 12−24 години для запліднення.

Читайте також: Скільки повинен тривати секс та, як це впливає на чоловіків

З іншого боку, сперматозоїди можуть жити до 5 днів в жіночому репродуктивному тракті. Ось з цієї причини експерти рекомендують займатися сексом до овуляції, а не після, якщо ви ставите за мету зачаття. Ведіть спеціальний календар менструальних циклів, щоб визначати періоди овуляції.

Якщо у жінок цей цикл становить 28 днів, то овуляція припадає на 14−й день, але все залежить від індивідуальних особливостей організму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook