Шульгач Сергій Микитович, вчитель географії загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №10, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист,нагороджений знаком "Відмінник освіти України", лауреат премії міської ради "Успішний педагог" у номінації "Педагоги загальної середньої освіти".

Читайте також: На Волині батьки заблокували районну раду з вимогою звільнити директора школи

Про це інформує Ковель News

Вчителем працює 35 років, 31 з яких – в десятій школі. Значний педагогічний досвід та високий рівень професіоналізму підтверджують досягнення учнів-випускників. Двоє з них – Ружицька Лариса та Якимова Ірина, працюють вчителями географії у школах нашого міста, троє – закінчили аспірантуру за спеціальністю "Географія" – це Тарасов Геннадій, Усач Аліна та Шульгач Андрій, який захистив дисертацію у КНУ ім Т.Шевченка та здобув ступінь кандидата географічних наук.

16 його учнів закінчили вищі навчальні заклади за спеціальностями "Географія", "Геодезія", "Туризм". Велика кількість вихованців стали студентами престижних факультетів завдяки високим балам ЗНО з географії.

Сергій Микитович створив власну систему роботи з обдарованими дітьми. Вони стабільно демонструють високі результати на різних етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук. В Ковельській філії ВО МАН педагог працює з дня її заснування і за цей час щороку слухачі його секції стають призерами обласного етапу, чотири рази брали участь у Всеукраїнському етапі та двічі ставали його переможцями. Потрібно зазначити, що учнівські науково-дослідницькі роботи мають продовження у ВНЗ, поглиблюються та стають основою для дипломних робіт та дисертацій. Частина їх відзначена стипендіальними грантами та дипломами.

Читайте також: Працевлаштування, пільги та стипендії: студенти Волині про те, що має змінитись у ставленні до них зі сторони держави

Сергій Микитович є автором посібника "Моя мала батьківщина", співавтором підручника "Рідний край" для учнів 5 класів, автором навчальних програм та програм факультативних курсів. Крім того бере активну участь у науково-дослідницькій роботі, є співавтором наукових праць, опублікованих у наукових виданнях. Але перш за все, успішний педагог Сергій Микитович Шульгач – чудовий вчитель, який вміє не тільки передавати учням своє захоплення географією, а розвиває в них вміння й бажання вчитися, пізнавати світ і себе, любити даровану нам землю та дбати про неї.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter