Велика Британія, попри вихід країни з Європейського Союзу, підтримує французький план створення європейських сил швидкого реагування, адже це сприятиме ефективній системі безпеки й оборони в Європі. Про це заявив у британському уряді міністр із закупівель в оборонній сфері  Фредерік Курзон, повідомляє "RFI".

Читайте також: Операція Об'єднаних сил змінила АТО в Україні: в чому різниця

Зауважимо, у вересні 2017 року президент Франції Еммануель Макрон запропонував до наступного десятиліття підготувати об'єднані європейські війська, що матимуть спільну доктрину та  бюджетне фінансування, і які фактично стануть силами швидкого багатонаціонального  реагування для протидії світовим викликам і загрозам.

Читайте також: Українська армія увійшла до 10 найсильніших у Європі

"Ми дуже зацікавлені в підтримці президента Макрона у цій ініціативі. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі зі своїми французькими колегами для опрацювання ідей, які вони сформулювали для більш ефективної та об'єднаної системи безпеки й оборони в Європі. Ми вважаємо, що це грає свою роль..." – наголосив Фредерік Курзон.

Пропозиція Франції передбачає, що європейські сили реагування будуть відокремлені від іншого оборонного співробітництва в рамках ЄС, а тому вихід Британії з Європейського Союзу не стане перешкодою для участі в проекті.

До слова, нещодавно голова Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що Євросоюзу необхідно створити єдину армію для забезпечення якісної спільної зовнішньої політики.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter