Верховна Рада не змогла проголосувати в першому читанні за законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків.

Читайте також: Алкоголь у пакетах: журналісти викрили схему продажу дешевого контрабандного алкоголю

У ході кількох голосувань проект не набрав достатню кількість голосів нардепів, пише РБК-Україна.

"Законопроект №9085 відхилено", – оголосив голова Ради Андрій Парубій.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що метою документа є забезпечення формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік і приведення розмірів ставок податків у відповідність з інфляційними процесами в економіці.

Зокрема, проектом закону пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, які містять спирт.

Також пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на сигарети. Зокрема, ставки податку на 1000 штук сигарет виростуть 2071,01 гривень до 2257,4 гривень.

Читайте також: Українці значно переплачують за молоко

Крім того, мінімальне акцизне податкове зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів збільшиться також на 9% – з 2770,5 гривень до 3019,9 гривень за 1000 штук.

Підвищення стосується як сигарет з фільтром, так і сигарет без фільтра.

Згідно з проектом, передбачається також підвищити на 9% ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Крім того, планується підвищити на 10,1% ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter