Сьогодні, 25 листопада, відбулася перша сесія VIII скликання новообраної Волинської обласної ради. Роботу сесійного засідання, яке було скликане територіальною виборчою комісією, розпочав голова обласної ТВК Іван Лазорко.

Читайте також: Депутати VIII скликання від партії "За Майбутнє": що відомо про обранців громади

Очільник комісії зазначив, що за даними попередньої реєстрації, з 64 новообраних депутатів Волинської обласної ради, на сесійне засідання прибуло 62 обранці.

Опісля він, як і вимагає того законодавство, озвучив підсумки виборів депутатів облради та вручив обранцям посвідчення, картки для голосування та депутатські значки.

Читайте також: Що відомо про нових депутатів Волиньради, які увійшли до партії "Свобода"

Також Іван Лазорко подякував за плідну роботу голові Волинської облради сьомого скликання Ірині Вахович. Обранці оплесками привітали її. У свою чергу Ірина Михайлівна побажала новообраним депутатам гарного майбутнього.   

Опісля була створена лічильна комісія, оголошено кількість фракцій в облраді та хто їх очолюватиме. 

Отже, в облраді восьмого скликання буде працювати 6 фракцій та 64 депутати.  Зокрема, від політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" у облраді працюватиме 22 депутати, а очолюватиме фракцію Ігор Лех; від ВО "Батьківщина" – 9 депутатів, голова фракції Андрій Козюра; від "Європейської Солідарності" – 8 депутатів, голова фракції Юлія Вусенко; від "СЛУГИ НАРОДУ" – 8 депутатів, голова фракції Ігор Лісовський; від ВО "Свобода" – 7 депутатів, голова фракції Анатолій Вітів та від Аграрної партії України – 4 депутати, а очолюватиме фракцію Ігор Волошенюк.

Читайте також: Депутати VIII скликання Волиньради: хто увійшов до лав "Сили і честі"

Згідно із законодавством далі депутати приступили до обрання голови Волинської обласної ради. На цю посаду претендував лише один кандидат, а саме – Григорій Недопад, якого шляхом таємного голосування майже одноголосно і обрали депутати.

Читайте також: "Слуга народу" у Волиньраді: що відомо про депутатів цієї партії

Григорій Вікторович подякував колегам за довіру та зазначив, що депутати мають працювати злагоджено та втримати планку, яку встановив попередній голова ради Ігор Палиця та продовжила його наступниця Ірина Вахович.

Новообраний голова Волинської обласної ради зайняв своє робоче місце у президії та продовжив вести сесійне засідання.

Читайте також: Хто вони та що відомо про депутатів від Аграрної партії у Волиньраді

Зокрема, вніс кандидатуру Юрія Поліщука на посаду першого заступника голови обласної ради. Дану пропозицію депутати підтримали. Обирали першого заступникашляхом таємного голосування.

Опісля депутати приступили до обрання заступника голови облради. На цю посаду також претендував лише один кандидат, депутат від "Батьківщини" Григорій Пустовіт. За його кандидатуру проголосували 49 депутів обласної ради. 

Григорій Пустовіт зайняв своє місце у президії та подякував колегам за довіру.

Читайте також: 9 депутатів отримали мандати від партії "Батьківщина" у Волиньраді: що про них відомо

Зазначимо, що на сесыйному засіданні були присутні народні депутати України Ірини Констанкевич, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов та Валерій Стернійчук.

Ірину Констанкевич привітали новообраних депутатів та побажала успішної роботи. 

Також депутати розглянули питання про присвоєння третього рангу посадововї особи місцевого самоврядування голові обласної ради Григорію Недопаду. Це рішення підтримало 50 депутатів. Також за пропозицією голови облради були розглянуті питання про присвоєння рангів першому заступнику та заступнику голови обласної ради.

Після усії офіційних процедур, за пропозицією голови обласної ради Григорія Недопада, депутати розглянули питання про утворення постійних комісій. Їх в обласній раді буде 10. 

Наприкінці новообрані депутати влаштували невеликі фотосесії на пам'ять про перший робочий день в обласній раді. 

Зазначимо, що сесійне засідання пройшло з дотриманням усіх карантинних норм. Депутати знімали захисні маски лише для фото.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook