Жоден інвестор не прийде на Волинь, якщо їхатиме через такий пункт пропуску, як Устилуг, – переконаний член профільної комісії Волиньради. Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 12 червня, інформує ІА Волинські новини.

Читайте також: Як працює схема заробітку волинських митників на контрабанді: розповідь працівника (відео)

Тимчасово виконувач обов’язків заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець розповіла, що за результатами п’яти місяців роботи цього року, Волинська митниця ДФС виконала індикативні показники на 127,3% (показник становив 4,771 мільярда гривень, митниця стягнула 6,076 мільярда), збільшився на 27% обсяг експорту за вартістю, збільшилися на 61% платежі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

З її слів, торік на митниці зробили багато, зокрема, обладнали вагові комплекси на Ягодині, зрушили питання щодо пункту пропуску Доманове, працюють на відведенням ділянки для перенесення пункту пропуску Дольськ на кордон. Митниця протягом цього періоду оформила понад 94 тисячі митних декларацій, середній час оформлення однієї – до 200 хвилин.

Читайте також: Начальник митниці "Ягодин" похизувався незадекларованою елітною автівкою (відео)

Водночас, вона зауважила, що митниця не відповідає за засмічення ділянок поблизу пунктів пропуску. Також т.в.о. заступника начальника Волинської митниці ДФС відзначила, що бурштин не належить до товарів, які підпадають під статтю контрабанди. За 11 зафіксованими спробами переміщення бурштину через кордон у 9 справах суд постановив повернути бурштин власникам, ще дві справи досі розглядають.

Член комісії Юрій Гупало обурився словами Тетяни Кравець, зауваживши, що "в Устилузі ноги зламати можна, діти в туалет не мають де сходити". На його думку, інфраструктуру митниці насправді не розвивають, а щороку говорять тільки про перспективи розвитку.

"За чотири роки, я вважаю, нічого не зроблено: не розбудували ані Устилуг, ані Піщу, Ратне чи Пулемець. Розмитнення триває не три години, а часом дві-три доби треба стояти. Завжди хтось винен, тільки не митниця. Інфраструктуру не розвиваєте, назустріч підприємцям не йдете, за перевезення бурштину відповідальності немає. Жоден інвестор не прийде, якщо їхатиме через такий перехід, як Устилуг", – відзначив депутат.

Він нагадав, що, зі слів міжнародних експертів, митниця ДФС та податкова в Україні лишаються найбільш корумпованими структурами.

Члени комісії планують особисто відвідати кілька пунктів пропуску на Волині разом із журналістами найближчими тижнями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook