Сьогодні, 27 січня депутати Луцької міської ради зібралися на чергове пленарне засідання, на якому вирішували важливі питання громади, котрі потребували негайного вирішення.

Читайте також: У Луцьку створять будинковий комітет "Ландау 3"

Так, перед початком сесії депутатів міської ради привітали представники громадської організації "Військові капелани Волині" з новорічно-різдвяними святами та великим святом Богоявлення. А відтак, спільно помолилися за тих військовослужбовців, які загинули, захищаючи кордони нашої держави, і за тих, кому сьогодні будувати майбутнє нашого міста та України.

Після привітання капеланів розпочалося пленарне засідання депутатів Луцької міської ради VІІІ скликання.

Так, депутати затвердили статут КП "Парки та сквери міста Луцьк". Зокрема міський голова Ігор Поліщук наголосив на тому, що за останні три роки робота підприємства суттєво покращилася: оновили обладнання та створили комфортні умови для працівників підприємства.

Окрім того депутати затвердили Програму утримання та ремонту мереж зовнішнього освітлення та світлофорних об’єктів, основним завданням якої є створення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, підвищення ефективності та надійності функціонування мереж зовнішнього освітлення та світлофорних об’єктів на території Луцької міської територіальної громади. Додамо, що КП "Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло" утримує та обслуговує 42 світлофорних об’єкти.

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук, за останні роки у місті значно покращилася мережа світлофорних об’єктів:

"У нас вже працює циклограма світлофорного регулювання на перехресті вулиць Шевченка та Чернишевського. Встановити інтелектуальну систему управління світлофорами, шонайперше, потрібно ще на перехресті вулиць Дубнівська та Карпенка-Карого, адже там постійно є проблеми", – наголосив Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку ліквідували комунальні підприємства приєднаних до міста сіл

Також було розглянуто проект рішення "Про продовження терміну дії та внесення змін до Програми ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста Луцька на 2019-2020 роки "Автентичний Луцьк", метою якої, за словами автора програми депутата Андрія Білана, є реставрація та збереження автентичних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста та співфінансування здійснення відповідних реставраційних робіт автентичних дверей та вікон у будинках.

У переліку об'єктів, які планують відновити найперше – двері в будинках за адресами: Словацького, 1 (будівля адміністративного суду) та Кривий Вал, 32. Також планують відремонтувати двері в таких будинках: вулиця Крилова, 3, Кривий Вал, 32, Лесі Українки, 7, Ковельська, 18. Орієнтовно у місті є 20 об’єктів, які потребують реставрації та ремонту задля збереження їх автентичного вигляду.

Також Луцький міський голова Ігор Поліщук дав доручення відділу екології розробити правила утримання та кронування зелених насаджень у місті. Він зазначив, що спеціалісти повинні вивчити та зібрати зразки найкращої світової практики, перейняти успішний досвід українських та європейських міст, а також рекомендації відповідних науковців для того, щоб уникнути варварського та непрофесійного кронування та утримання дерев.

Окремо Ігор Поліщук звернувся до Держаної екологічної інспекції у Волинській області з проханням реагувати на неправильне обрізання дерев та притягати до відповідальності усіх, хто порушив правила кронування не залежно від того, хто здійснював такі роботи.

Читайте також: У Луцьку тракторист живе на території комунального підприємства

Серед усіх цих питань депутати також вирішували проблему захоронень у Луцькій громаді, адже місця на цвинтарях закінчуються. Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що за останні роки міська влада двічі розширювала території кладовища у селі Гразджа.

"Нині ми шукаємо нові території, тож колапсу не буде", – наголосив міський очільник.



Водночас, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко зазначив, що кладовище у селі Забороль не довго перебуватиме у тому розмірі, у якому є сьогодні.

Розглянули ряд "земельних" питань, позбавили Лесин ясен статусу ботанічної пам’ятки природи, відповідно надавши його дубу, подали кілька депутатських звернень та інше. Проте, це далеко не всі питання Луцької громади, які потребують вирішення, тож депутати і надалі працюватимуть на благо людей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook