Президент України Володимир Зеленський направив нового листа спікеру Верховної Ради Андрію Парубію з проханням скликати позачергове засідання парламенту.

Читайте також: Президент звільнив ще одного голову РДА на Волині

Відповідний документ Зеленський опублікував 18 липня на сторінці у Facebook.

Президент нагадав, що, відповідно до Конституції, повноваження Верховної Ради припиняються у день відкриття першого засідання парламенту нового скликання, а Парубій "влаштовує собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради нового скликання".

"Хочу нагадати Вам та іншим народним депутатам, що один день (!) роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн. Відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради Ви не просто самоусунулися від роботи на благо України та українців, а й виявляєте злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн грн із державного бюджету", – зауважив глава держави.

Президент висловив жаль, що народні депутати не можуть зібратися на один день і ухвалити закони: з питань діяльності Вищого антикорупційного суду, відтермінування відповідальності власників автомобілів з європейською реєстрацією, повернення норми про незаконне збагачення.

Читайте також: "Чому ви до людей ставитесь як до скотів?": Зеленський закликав голову Миколаївської ОДА звільнитися (відео)

"Шкода, але ви просто не здатні на самопожертву на благо українського народу. Все, що ви продемонстрували, – це повна байдужість, бездіяльність і неспроможність. У вас усіх був шанс, але ви і його змарнували. Ми змінимо це 21 липня", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський звернувся до Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту. Однак, спікер Верховної Ради Андрій Парубій забракував прохання президента, мовляв, скликання такого засідання не передбачено Законом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook