Лучани масово повідомляються про нахабну поведінку водіїв міських маршрутних таксі. Серед керманичів громадського транспорту з'явилась практика ігнорувати дітей: не давати їм здачу та не спинятись на зупинках.

Читайте також: Водія луцької маршрутки просять притягнути до відповідальності

Про один зі знущальницьких випадків маршрутника над дитиною повідомила у Facebook-спільноті Ольга Затєєва.

"Пост гніву! Тепер водії маршруток наживаються на дітях??? Сьогодні нахаба за кермом маршрутки №23 не дав решти дитині. Онучка тричі нагадувала йому, але водій наче не чув. Легко ж ігнорувати 10-річну дитину, вона ж не буде сперечатися! Але дивує байдужість дорослих – невже ніхто не міг зробити зауваження?" – пише лучанка.

Читайте також: У місті на Волині водій соціальної маршрутки ігнорує пасажирів

Містяни також повідомляють про схожі випадки у луцьких маршрутках і додають, що окрім дітей водії ігнорують ще й пенсіонерів.

Аня Притолюк: "Сама була свідком такої ж ситуації. Хлопчик років 9-10 дав 5 грн і водій-козляка здачу не давав. Після мого зауваження повернув дитині 3 грн".

Таня Миколайчук-Самосик: "І з моїм таке було, моєму 14. Дав 10 грн, він йому дав 5 каже, що "Тобі 18" і все. Мій намагався доказати щось доказувати, але падла не віддав гроші. Тепер даю тільки 2 грн, щоб було без здачі".

Оксана Смирнова: "Вчора водій ніби тричі не чув, як старша жінка просила решту з десятки. То ми тих 5 грн забрали з грошей, що наступний пасажир передавав. І про це голосно повідомили водія. Прикро, що за вашу дитину не вступились дорослі".

Користувачі соцмережі радять давати дітям гроші на проїзд без здачі, аби таких інцидентів не повторювалось. Окрім того, волиняни мають 2 поради, як боротись з таким нахабством водіїв:

– запровадити електронну систему оплати (над цим наразі працює Луцька міська рада);

– ввести оплату при вході, як в більшості міст України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter